• 1399/10/18
  • - تعداد بازدید: 11
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشتی،درمانی و آموزشی داراب

بیشتر بدانیم: راهکارهای تغذیه ای کنترل و بهبود فشار خون بالا

پرفشاری خون را قاتل خاموش می نامند و یکی از مهم ترین مشکلات بهداشتی در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه است که در صورت درمان نشدن، موجب بروز بیماری های قلبی عروقی که به عنوان دومین عامل مرگ و میر در جهان مطرح است، می شود شخصی که مبتلا به پرفشاری خون است ممکن است که هیچ گاه دچار علامتی نشود مثلا هیچگاه دچار سردرد نشود اما با یک چک آپ ساده، مطلع شود که پرفشاری خون دارد.

پرفشاری خون را قاتل خاموش می نامند و یکی از مهم ترین مشکلات بهداشتی در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه است که در صورت درمان نشدن، موجب بروز بیماری های قلبی عروقی که به عنوان دومین عامل مرگ و میر در جهان مطرح است، می شود

شخصی که مبتلا به پرفشاری خون است ممکن است که هیچ گاه دچار علامتی نشود مثلا هیچگاه دچار سردرد نشود اما با یک چک آپ ساده، مطلع شود که پرفشاری خون دارد.

اگر فردی سابقه خانوادگی فشار خون بالا دارد، باید حداقل سالی یکبار فشار خون خود را چک کند و یا کسی که از قرص های ضد بارداری استفاده می کند به صورت منظم فشار خون خود را کنترل کند.

اصلاح شیوه زندگی مانند کنترل وزن، کاهش مصرف نمک به 6 گرم در روز( یک قاشق چایخوری)، افزایش مصرف میوه ها و سبزیجات (به ویژه مواردی که دارای پتاسیم بالا هستند مانند پرتقال و سایر مرکبات، موز، زردآلو، طالبی و سبزیجات برگ سبز) کاهش مصرف غذاهای سرخ شده و استفاده بیشتر از دانه های روغنی خام و بو نداده مانند بادام و گردو، استفاده از روغن زیتون، داشتن یک فعالیت ورزشی سبک به صوت روزانه، نوشیدن آب کافی راهکارهای ساده ای هستند که می توانند نقش مفیدی در کنترل و بهبود فشار خون داشته باشند.

می توان از ادویه جات و سبزیهای معطر خشک شده مانند زغفران، فلفل، آب لیموی تازه، پونه و ریحون جهت بهبود مزه و طعم غذاهای کم نمک استفاده کرد.

افزایش مصرف لبنیات کم چرب و کاهش مصرف گوشت ها از دیگر روشهای کنترل و کاهش فشار خون است.

🍃واحد تغذیه-مرکز بهداشت شهرستان داراب🍃

  • گروه خبری : پیام سلامت
  • کد خبری : 35419
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید