• 1401/02/17
  • - تعداد بازدید: 30
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشتی،درمانی و آموزشی شهرستان داراب

13 اردیبهشت روز جهانی آسم

رفع کاستی ها در مراقبت بیماران مبتلا به *آسم

بیماریهای مزمن تنفسی چهارمین علت مرگ ناشی از بیماری در دنیا محسوب می شود و 4٪ علل مرگ را به خود اختصاص داده است.
آسم یکی از شایع‌ترین بیماریهای مزمن تنفسی است و یکی از معضلات اصلی سیستم های بهداشتی درمانی در بسیاری از جوامع دنیا و از جمله کشور ما محسوب می‌شود.
در کشور ما علائم شیوع آسم در جمعیت کودکان و نوجوانان حدود 13٪ است.
هم اکنون آسم شایعترین بیماری مزمن در کودکان است و این بیماری دلیل اصلی بستری شدن در اورژانس و بیمارستان، غیبت از مدرسه و در بزرگسالان غیبت از کار می باشد.
در ایران شیوع آسم در افراد زیر 18 سال 13/14 درصد و در بزرگسالان 5 درصد می باشد آسم تاثیر قابل توجهی بر کاهش کیفیت زندگی بیماران و ایجاد ناتوانی دارد.
80٪ موارد مرگ و میر آسم با تشخیص و درمان به موقع و درست و آموزش مناسب بیمار و خانواده قابل پیشگیری است.
سرفه خشک یا همراه با خلط اندک و خس خس متناوب مهمترین علائم آسم می باشد. از دیگر علائم این بیماری تنگی نفس و احساس فشار در قفسه سینه که در بزرگسالان بیشتر مشاهده می شود. علائم آسم عموما متناوب و متغیر بوده اغلب در شب و اوایل صبح بدتر می شود. این علائم به ویژه در هنگام ورزش، مواجهه با دود سیگار، هوای سرد ،عفونت های ویروسی دستگاه تنفسی و مواد حساسیت زا و عوامل محرک مانند آلاینده های هوا،بوهای تند و شوینده ها تشدید می گردد.
راهکارهای پیشگیری و کنترل بیماری آسم در کودکان:
1- تماس با حیوانات خانگی محدود شود.حداقل 30٪ افراد درگیر آسم، به حیوانات خانگی حساسیت دارند.
2- وزن طبیعی کودکان حفظ شود. کودکانی که با مشکل اضافه وزن روبرو هستند در معرض خطر شدیدتری نسبت به بیماری آسم قرار دارند.
3- کاهش استرس تا حد ممکن،افرادی که در طول روز استرس بیشتری را تجربه می کنند احتمال ابتلا به آسم در آنها بیشتر است. 69٪ از افراد مبتلا به آسم استرس را یکی از عوامل اصلی بروز حمله می‌دانند.
4- تغذیه با شیر مادر. شیر مادر ایمنی سیستم دفاعی بدن کودک را افزایش می دهد و از مهمترین راهکارهای پیشگیری از ابتلا به آسم در سنین بسیار کم به شمار می رود.
5- دوری از استرس و دود سیگار در دوران بارداری
6- استفاده از دستگاه تصفیه هوا
7- جلوگیری از آلرژی های غذایی. محرک های رایج شامل بادام زمینی، آجیل درخت،شیر گاو، تخم مرغ،سویا،گندم و ماهی هستندکه می‌تواند در بروز آسم نقش موثری داشته باشد.
8- حذف مایت های غبار خانگی. مایت ها حشرات ریزی هستند که از پوست و موی انسان تغدیه می کنند از رایج ترین عوامل آسم هستند که با تمیز کردن محیط ،شستشوی لباس ها ،اسباب بازی ها و ملافه ها در دمای بالاتر از 55 درجه سانتیگراد از بین می برند.
در شهرستان داراب تعداد 893 بیمار مبتلا به آسم شناسایی و در سامانه یکپارچه بهداشتی ثبت شده اند که آموزش و مراقبت های دوره ای خود را از پزشک خانواده و مراقب سلامت خود دریافت می کنند.
امید است که با آموزش و تغییر و اصلاح شیوه زندگی در جامعه شاهد کاهش بروز این بیماری باشیم.
**شبکه بهداشتی،درمانی و آموزشی شهرستان داراب
واحد مراقبت وپیشگیری از بیماریهای غیرواگیر**
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 59617
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید