• 1400/04/24
  • - تعداد بازدید: 36
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشتی،درمانی و آموزشی شهرستان داراب

راه اندازی مرکز مشاوره ژنتیک اجتماعی در شهرستان داراب

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشتی، درمانی و آموزشی شهرستان داراب، رئیس مرکز بهداشت شهرستان از راه اندازی مرکز مشاوره ژنتیک اجتماعی خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشتی، درمانی و آموزشی شهرستان داراب، رئیس مرکز بهداشت شهرستان از راه اندازی مرکز مشاوره ژنتیک اجتماعی خبر داد.

ابراهیم رسولی در این خصوص گفت: امروزه علم ژنتیک پزشکی وجود اغلب بیماری ها و ناهنجاری های ژنتیکی و مادر زادی را موجه نمی داند. از بعد اقتصادی و اجتماعی نیز با توجه به هزینه های درمان، نگهداری و عدم بهره وری از افراد مبتلا به ناهنجاری های ژنتیکی و مادر زادی (ذهنی و یا جسمی) مسئله ای حائز اهمیت است و از طرفی والدین، اطرافیان و اجتماع به صورت مستقیم و غیر مستقیم نیز درگیر این معضلات خواهند شد.

وی بیان داشت: با راه اندازی مرکز ژنتیک اجتماعی در مرکز خدمات قبل از ازدواج واقع در بیمارستان قدیم، کارشناس ژنتیک و پزشک اختصاصی آموزش دیده مستقر هستند وطی دو هفته گذشته در این مرکز قریب به 150 زوج مورد پرسشگری قرار گرفتند که پرونده مشاوره تخصصی برای زوجین در معرض خطر تشکیل وجلسات مشاوره در محل مرکز ژنتیک اجتماعی طی همان روز برای زوجین به صورت رایگان تشکیل شده است.

وی اذعان داشت: امید است با افزایش سطح آگاهی های عمومی در مورد شناسایی، نحوه پیشگیری از بیماری های ژنتیکی و همکاری مراجعین با کادر درمانی در جهت انجام هر چه بهتر این طرح بتوانیم گامی موثر در جهت پیشگیری از معلولیت های مادرزادی در شهرستان برداریم.

رسولی در ادامه ضمن اشاره به درمان برخی بیماریها افزود: متاسفانه اکثر بیماریهای ژنتیکی درمان کامل ندارند و بهترین راه مقابله با این ناهنجاری ها، فرهنگ سازی و بستر سازی در جهت پیشگیری از تولد کودکان معلول است و با توجه به اهمیت و ابعاد گسترده این مسئله، طرح غربالگری بیماریهای وراثتی در قالب طرح ژنتیک اجتماعی با هدف فرهنگ سازی، شناسایی زوجین در معرض خطر داشتن فرزندان معلول و نهایتا کاهش تولد نوزادان مبتلا به ناهنجاری های ژنتیکی، در مراکز مشاوره پیش از ازدواج در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفت.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان بیان داشت: ژنتیک اجتماعی سعی دارد تا خدمات ژنتیک را در اختیار عموم افراد جامعه قرار داده، تا در نهایت به نحو عادلانه، سلامت آحاد افراد جامعه را به سهم خود، ارتقاء بخشد.

رسولی ادامه داد: در این طرح توضیحات لازم در مورد هدف از انجام طرح غربالگری ژنتیکی، مزایای همکاری زوجین در اجرای درست این طرح و عدم تداخل با روند ازدواج زوجین توسط کارشناس ژنتیک به صورت کامل به زوجینی که در بستر برنامه غربالگری تالاسمی به مرکز بهداشتی مشاوره پیش از ازدواج مراجعه می کنند، داده می شود. سپس غربالگری از طریق پرسشنامه استاندارد انجام می شود و در صورت تایید احتمال خطر برای زوجین، مشاوره ژنتیک برای آنان صورت می گیرد و نهایتا" در صورت نیاز، توصیه به انجام آزمایش ژنتیک می شود که با درصد بالایی توانایی شناسایی عامل ایجاد بیماریهایی با منشاء وراثتی را دارد.

  • گروه خبری : اخبار,آخرین اخبار و دستاورد ها
  • کد خبری : 44029
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید